GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Regisztrálhatok más adataival?

Nem. Regisztrációkor csak saját és valós adatokat lehet megadni.  

Megváltoztathatom a regisztrációkor megadott email címemet? Igen. Adataid módosítására a jackpotx.eu oldalon van lehetőséged. Bejelentkezést követően a jobb felső sarokban található Számlám/Fogadásaim menüponton belül a Személyes adataim fülre kattintva van lehetőséged e-mail címed módosítására.  

Megváltoztathatom a jelszavamat? Nem. A weboldalunk az előfizetők számára úgy működik, hogy minden hónap első napján egy új jelszót küldünk nekik e-mailben, amelyet az adott hónap folyamán tudnak használni, párosítva a kedves látogató email címével.

Az általam beírt felhasználónév már foglalt. Mit tehetek? Amennyiben a regisztrációkor választott felhasználónév foglalt, rendszerünk azonnal jelezni fogja. Ekkor új felhasználónevet kell választani. Tipp: a foglalt felhasználónevet kiegészítheted számokkal vagy alsóvonással.

Letilthatom a regisztrációmat? Igen, a regisztráció letiltását a telefonos ügyfélszolgálatunk segítségével lehet kezdeményezni. Ezt követően nincs lehetőséged belépni a rendszerbe. A regisztrációd visszaállítására a kizárást követő 3. hónap elteltével van lehetőség, melyet írásban kell kérni ügyfélszolgálatunkon keresztül.

Nem tudok belépni. Elfelejtettem a jelszót. Mit tegyek? Amennyiben elfelejtett jelszó miatt nem tudsz belépni, akkor a Belépés menüponton keresztül, az Elfelejtett jelszó? linkre kattintva lehet új jelszót kérni a felhasználóned vagy email címed pontos megadásával (kis- és nagy betűkre, egyéb karakterekre figyelve). Amennyiben elfelejtett felhasználónév miatt sikertelen a belépés, akkor kizárólag ügyfélszolgálatunk tud segíteni a 00421940331877-es telefonszámon.